Kedves Kollégák!

Az ASSITEJ Magyar Központja megkezdi a válogatást a 2020-as X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennáléra, amely 2020. március 30. és április 5. között kerül megrendezésre.

A válogató Székely Andrea, bábszínház rendező,  főiskolai tanár.

A fesztivál versenyprogramjában a 2018. február 1. és 2020. január 31. között Magyarországon bemutatott gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vehetnek részt.

A fesztiválra felnőtt hivatásos társulatok jelentkezhetnek:

  • az állandó (rendszeresen játszó) társulatok önállóan nevezhetnek

   – az alkalmi társulások a szakmai szervezeteken keresztül nyújthatják be jelentkezésüket. (ASSITEJ Magyar Központ, Magyar Színházi Társaság, Magyar Teátrumi Társaság, Magyar Művészeti Akadémia, Színházi Dramaturgok Céhe, UNIMA Magyar Központ, Magyar Bábművészek Szövetsége, Magyar Szín-játékos Szövetség, Magyar Drámapedagógiai Társaság, Spiritusz Egyesület, Független Előadó-Művészeti Szövetség)

Jelentkezni korcsoportonként egy-egy előadással lehet.

– legkisebbeknek szóló előadások 0-5 éveseknek;

– gyerekelőadások 4-11 éveseknek;

– ifjúsági előadások 10-18 éveseknek,

Azaz egy társulat legfeljebb három előadással jelentkezhet.

A nevezett előadások megtekintésére a válogató kötelezettséget vállal, ezen túl lehetősége van bármely más, a fesztivál versenyprogramjába illő előadás megtekintésére is. (Ezek az előadások azonban csak akkor válogathatók be, ha a társulat teljesíti a nevezés alábbi feltételeit.)

Jelentkezési határidő:

A jelentkezési lap letölthető innen:

X. Kaposvári ASSITEJ Biennálé – jelentkezési lap

2019. október 31.

Kérjük, mellette küldje el az előadás rövid leírását (maximum 750 leütés terjedelmű), szereposztását, valamint egy fotót vagy grafikai anyagot, amely megjelenhet a későbbiekben a műsorfüzetben.

A jelentkezés további feltételei:

– az előadásról készített 2 db DVD elküldése az ASSITEJ Magyar központja címére

(A még be nem mutatott előadások esetében a szinopszist és a szereposztást kérjük előzetesen megküldeni.)

– a regisztrációs díj megfizetése.

Ennek összege 7000 Ft / nevezett előadás.

( Fenti regisztrációs díj megfizetését az ASSITEJ Egyesület OTP Banknál vezetett 11706016-20793823 számú számlájára történő átutalással tudják teljesíteni.  A regisztrációs díjról – annak beérkezését követően – számlát küldünk.)

A kitöltött jelentkezési lapokat, az előadások anyagait és dvd-ket Vancsó Éva részére kérjük visszaküldeni:

ASSITEJ Magyar Központ

1061 Budapest, Jókai tér 10.

tel./fax: +361/332-2585

e-mail: assitej.hungary@gmail.com).

Kérjük, időben jelentkezzenek, hogy a válogatónak minden előadás megtekintésére lehetősége legyen!

A válogatás 2020. februárjában zárul le.

Kérjük, hogy a társulatok igazgatói, művészeti vezetői, dramaturgjai minden kiválasztott gyerekelőadás számára tegyék majd lehetővé, hogy 2020 tavaszán részt vehessenek a X. Kaposvári ASSITEJ Biennálén.

A Biennále díjairól, az eddigiekhez hasonlóan, külön szakmai zsűri fog dönteni. Az Üveghegy-nagydíj mellett további ASSITEJ-díjak odaítélésére is sor kerül a versenyprogram megtekintése után. Az előző hét Biennáléhoz hasonlóan számítunk rá, hogy a magas színvonalú versenyprogram bemutatása tovább erősíti a hazai gyerekelőadások különleges művészi és társadalmi hasznosságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.