IX. Kaposvári Assitej Gyermek- És Ifjúsági Színházi Biennálé

Kaposvár, 2018. május 7–12.

 Kedves Kollégák!

Az ASSITEJ Magyar Központ megkezdi a válogatást a 2018-as IX. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennáléra. A válogató Gabnai Katalin dráma-pedagógus, színházi szakíró.

Jelentkezhetnek:

– felnőtt hivatásos, rendszeresen játszó társulatok önállóan
valamint

– felnőtt hivatásos alkalmi társulások szakmai szervezeteken (Magyar Színházi Társaság, Színházi Dramaturgok Céhe, UNIMA Magyar Központ, Magyar Bábművészek Szövetsége, Magyar Szín-játékos Szövetség, Magyar Drámapedagógiai Társaság, Spiritusz Egyesület, Független Előadóművészeti Szövetség, Teátrumi Társaság, Magyar Táncművészek Szövetsége) keresztül.

Jelentkezni korcsoportonként egy

– legkisebbeknek szóló előadások 0-5 éveseknek;

– gyerekelőadások 5-12 éveseknek;

– ifjúsági előadások 12-18 éveseknek,

összesen tehát legfeljebb három előadással lehet.

A nevezett előadások megtekintésére a válogató kötelezettséget vállal, lehetősége van azonban az nevező társulat bármely másik előadását is saját döntése szerint megtekinteni.

A meghosszabbított jelentkezési határidő:

2017. november 10.

– jelentkezési lappal, amely letölthető innen, illetve online kitölthető a következő linken.

továbbá az ASSITEJ Magyar központ címére megküldött

– 2 db DVD-vel (már bemutatott előadás esetében),

– vagy szinopszissal és szereposztással (bemutatni tervezett előadás esetében), illetve promóciós anyaggal lehet.

A jelentkezéseket írásban az ASSITEJ Magyar Központ titkárságára, Vancsó Éva nevére kérjük címezni (ASSITEJ Magyar Központ, 1061 Budapest, Jókai tér 10., tel./fax: +361/332-2585, e-mail: assitej.hungary@gmail.com).

Regisztrációs díj:

            5000 Ft / nevezett előadás

A fenti regisztrációs díj megfizetését

A GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZAK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGÉNEK MAGYAR KÖZPONTJA EGYESÜLET OTP Banknál vezetett 11706016-20793823 számú számlájára történő átutalással tudják teljesíteni.  A regisztrációs díjról – annak beérkezését követően – számlát küldünk.

Illetve lehetőség van a regisztrációs díj személyes befizetésére is hétköznapokon 10 és 14 óra között a Kolibri Színház Gazdasági Osztályán (1061 Budapest, Jókai tér 3. 2. emelet 19. ajtó,12 kapukód) Tóvári Teréznél.

Kérjük, időben kezdjék meg a jelentkezést, hogy minden előadás megtekintésére lehetősége legyen a válogatónak!

A válogatás 2018. január 31-én zárul le, a fesztivál versenyprogramjába 2016 januárja és 2018 januárja között magyar nyelven bemutatott gyermek- és ifjúsági színházi előadások, színházi nevelési programok jelentkezését várjuk.

Kérjük, hogy a társulatok igazgatói, művészeti vezetői, dramaturgjai minden kiválasztott gyerekelőadás számára tegyék majd lehetővé, hogy 2018 tavaszán részt vehessenek a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennálén.

 

A Biennále díjairól, az eddigiekhez hasonlóan, külön szakmai zsűri fog dönteni. Az Üveghegy-nagydíj mellett további ASSITEJ-díjak odaítélésére is sor kerül a versenyprogram megtekintése után. Az első nyolc rendezvényünkhöz hasonlóan számítunk rá, hogy a magas színvonalú versenyprogram bemutatása tovább erősíti a hazai gyerekelőadások különleges művészi és társadalmi hasznosságát.