Cziráki Judit

CzirakiJudit

DRAMATURG, FORDÍTÓ ÉS MŰVÉSZETI MENEDZSER

Az Arany János Színházban kezdtem pályafutásomat dramaturgként, emellett tíz évig az ASSITEJ Magyar Központ titkári teendőit is elláttam. 25 évig a Budapest Bábszínház nemzetközi referense voltam, fesztiválok, kiállítások, konferenciák, tudományos rendezvények és külföldi turnék szervezése volt a feladatom, 99 nemzetközi turnét és 10 BÁBU Fesztivált bonyolítottam le. 2021-ben az Operettszínházba szerződtem produkciós menedzseri, majd dramaturg-fordítói munkakörbe.

Jelenleg a Kolibri Színház és az ASSITEJ Magyar Központ nemzetközi gyermek- és ifjúsági színházi fesztiváljainak előkészítésén dolgozom (Patchwork, PlayOn! és Senses) melyek a 10. Színházi Olimpia keretében valósulnak meg Győrben és Budapesten. Az EACEA Creative Europe szakértője vagyok. Számos EU, Erasmus+ és USAID támogatásával megvalósult projektben és több nemzetközi művészeti szövetség munkájában vettem részt.

A civil szférában az Interplay Hungary egyesület vezetőjeként fiatal magyar és külföldi drámaírók képzését mentorálom, és kortárs drámák fordítását támogatom. Kétévente európai fesztiválokat szervezünk és rendszeresen nemzetközi együttműködési programokban veszünk részt. https://www.interplay.hu/

Eddigi munkáimban különösen nagy figyelmet fordítottam a gyermek és ifjúsági korosztályra és a komplex művészeti képzésekre.