Huszonöt előadással vár a XI. Kaposvári ASSITEJ Biennálé!

Huszonöt előadással vár a XI. Kaposvári ASSITEJ Biennálé!A hagyományhoz híven a műfaj legjobbjait vonultatja fel idén május 6. és 10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás és változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathat a közönség.

A Kolibri Színházban működő ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár tizenegyedik alkalommal megrendezett seregszemlén a 2022 után bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi nevelési programok vesznek részt korosztályok szerint csoportosítva. A nemzeti versenyprogram válogatója, Cziráki Judit dramaturg, fordító, művészeti tanácsadó több mint 100 pályázott produkcióból választotta ki a 22 versenyelőadást. A versenyprogram mellett szakmai beszélgetések és konferencia, valamint különféle kísérőprogramok várják az érdeklődőket.

A Biennálé nemzetközi programját neves határontúli és külföldi társulatok képviselik. A magyar nyelvű előadások mellett a fesztivál vendége lesz a ciprusi Still Theater Group Still! A szobor, ami bejárta a világot című előadásával, valamint a szlovén Ljubljana Puppet Theater, akik a tavalyi Színházi Olimpián bemutatott Alagút című produkciójukat hozzák el, ezúttal a kaposvári közönségnek.  A fesztivál keretében nyílt szakmai konferenciát rendeznek a színházi nevelés és a művészetpedagógia témakörében.

Az ötnapos rendezvénynek a Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a Szivárvány Kultúrpalota és a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola ad otthont. Az ASSITEJ Magyar Központ a társszervező kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléját. A versenyprogramban szereplő előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt produkciókat az ASSITEJ Magyar Központ Üveghegy-díjával jutalmazzák.

A Biennálé részletes programja az alábbi linkre kattintva letölthető:

XI. Kaposvári Biennálé program

Jegyek itt kaphatók:

https://csikygergely.jegy.hu/

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *